Tvättstugor

Tvättstugor finns på varje gård

Våra tvättstugor finns på varje gård. De är avgiftsfria och får endast utnyttjas av medlemmar i vår förening.
Bokningen sker med hjälp av den elektroniskabokningstavlan som finns utanför varje tvättstuga med hjälp av din tagg eller via internetbokning på boka.runbygardar.se.

För er som önskar boka tvättstuga och bastu genom vår digitala bokningstavla på boka.runbygardar.se så kan du logga in genom att skriva in en av de två sifferkombinationerna (MLd eller MFd-siffrorna) på din tagg/nyckelbricka som användarnamn och använda lösenord 1234. När du har loggat in kan du byta lösenord under inställningar.

Tidigare angav boende en mailadress som användarnamn, men efter en uppdatering hos leverantören så har funktionen med mailadress slutat fungera. Om någon av de två sifferkombinationerna på din tagg inte fungerar, eller är oläsliga, vänligen maila till kansli@runbygardar.se så hjälper vi dig.

Använd din tvättid

Varje tvättpass är 3 timmar och du kan boka dubbelpass om du så önskar. Du har endast tillgång till tvättstugan under den tid som du bokat. Om tvättning inte påbörjats inom 30 minuter efter bokad tid, blir tvättiden automatiskt ledig igen och någon annan har rätt att ta över din tvättid. När din tid är slut så har nästa medlem tillgång till tvättstugan, därför är det viktigt att du hämtar ut din tvätt innan ditt tvättpass är slut.

Städning efter tvätt

Den som har bokat tvättstugan är ansvarig att tvättstugan efter passet är välstädad och i ordning. Välstädad och i ordning betyder att maskiner (i, på och bredvid), golv i tvättstugan är rentorkade och alla saker är på sin plats.

Efter varje tvättpass skall:

  • Golvet torkas av
  • Tvättmaskinerna avtorkas och tvättmedelsfacken rengöras
  • Torktumlaren avtorkas och filtret i torktumlaren rengöras från klädludd
  • Torkskåpets golv och innertak avtorkas
  • Efter mangling skall mangelduken rullas av för att torka. Fuktig mangelduk förstör mangelns trävalsar.

Städningen ligger i allas intresse och gör att vi kan hålla en hög standard i tvättstugan.

Om du kommer till en tvättstuga som är ostädad låt oss få veta det genom att du skickar ett mejl till klagomal@runbygardar.se, meddela vilken tvättstuga du använt och vilken tid du hade bokat. Bifoga gärna bilder. Vi kan då se i bokningsloggen vem som hade tvättpasset före din tid och vidtala personen som inte städat efter sig.